Kardinaal Simonis

This entry was posted by on dinsdag, 6 april, 2010 at

Kardinaal Simonis heeft spijt dat hij “Wir haben es nicht gewußt” heeft gezegd over het kindermisbruik binnen de Katholieke kerk. Kardinaal Simonis zei letterlijk, “Dat het heel gevaarlijk was wat hij nu ging zeggen”. later kwam dan de opmerking dat het “Achteraf ongelukkig gekozen was”. Maar hij deed het toch!

Volgens mij was het voor de kardinaal het televisiemoment van het jaar. Een compleet wereldvreemde kardinaal die niet eens de moeite neemt om zich tegen een doodnormale stelling te keren en op deze manier de indruk wekt dat hij zelf kinderen heeft misbruikt of werkelijk nog steeds denkt dat de katholieke kerk de macht over het volk heeft.

Om met de woorden van @Ollie_of_Olaz te spreken: “Dikke lul, drie bier vriend. Dit heb jij weloverwogen en van te voren bedacht. Spijt is wat de koe schijt”. De man heeft te lang macht gehad binnen zijn eigen wereldje. En denkt dat zijn macht ook buiten dat wereldje opgaat. Niet dus. Een fraai staaltje machtsblindheid. Ten koste van de vele slachtoffers

Waarom lijkt het, wanneer de gemiddelde buurman zoiets doet, of de wereld te klein is, maar bij dit (klaarblijkelijk) massale misbruik er opvallend weinig lijkt te gebeuren? Het is toch crimineel gedrag en crimineel gedrag moet worden aangepakt. Ze zijn niet heilig hoor!!!

Ik begrijp overigens nu wel waarom het Vaticaan nog steeds de condoom boycot. Veel minder lekker…

Comments are closed.