Brief aan Jan

This entry was posted by on maandag, 21 juni, 2010 at

25 jaarZomaar ineens een e-mail van Petra, “Willem, wil jij een bijdrage leveren in de vorm van een A4-tje met daarop een anekdote, vriendelijk berichtje, andere herinnering of gewoon een felicitatie/kaart.” Dit omdat Jan Roelofsen 25 jaar in dienst is van ziekenhuis St. Jansdal.

Bij de meeste bedrijven wordt aan iemand die 25 jaar in dienst is een feest aangeboden, waar de loftuitingen niet van de lucht zijn. Op zo’n feest – meestal gepaard gaande met een warm of koud buffet en rijkelijk vloeiende (alcoholische) versnaperingen- wordt de jubilaris uitvoerig in het zonnetje gezet en ontvangt hij een kostbaar kado als blijk van waardering.

En mijn collega Jan, Jan moet het doen met een A4-tje van Willem. En het is zelfs zo triest dat Willem niet, zo maar 1,2,3, weet wat hij op dit blanco A4-tje moet schrijven. Daar moet door Willem terdege over nagedacht worden. Zogezegd een ei over worden gelegd.

Ik kan hier natuurlijk de standaard dingen neerpennen zoals dat normaal gebruikelijk is bij een jubileum. Zoals: Mijn collega Jan is al 25 jaar een zeer gewaardeerd collega. Mijn collega Jan is: scherp, scherpzinnig, snugger, bedachtzaam, bijdehand, intelligent, ontwikkeld, pienter, rap, scherpziend en verstandig. Jan is daarnaast ook slim, humoristisch, gevat, en een voortrekker. Jan weet de vinger op de zere plek te leggen, dat doet soms wel pijn, maar je weet dan wel waar het zweert. Jan is voor het St. Jansdal van grote toegevoegde waarde.

Maar Jan kent de clichés, en clichés laat Jan links liggen. Dan is “iets links laten liggen”  wel weer een cliché maar u begrijpt wel, wat Willem daar mee wil zeggen. Jan heeft aan clichés een hekel, punt.Fokke en Sukke

Het behalen van dit jubeljaar, deze mijlpaal is toch zeker een grootse prestatie en niet voor iedereen weggelegd. Een kwart eeuw St. Jansdal met pieken en dalen, maar met alle reden om bij het bereiken van deze mijlpaal met tevredenheid terug te blikken, maar ook om met vertrouwen vooruit te zien. En dan past zeker een felicitatie.

En Willem, Willem was er bij de afgelopen 10 jaar…en dat was prima! Gefeliciteerd met deze geweldige mijlpaal!

13 Responses to “Brief aan Jan”

 1. Well, I don’t know if that’s going to work for me, but definitely worked for you! 🙂 Excellent post!

 2. Very interesting blog post. shared it to my friends.

 3. I just found your blog via Yahoo answers, a really good post, thanks.

 4. My mom gave me address to this site, thanks!

 5. I attempted to post a comment before, but it hasn’t shown up. I believe your spam filtering may possibly be damaged?

 6. I tried to submit a comment before, however it hasn’t shown up. I believe your spam filter could be broken

 7. Hey there this is a fantastic publish. I’m heading to e-mail this to my pals. I arrived on this while exploring on aol I’ll make sure to arrive back again. thanks for sharing.

 8. This really is incredibly nicely created site..I expecially such as the head component from the web publication. Can u inform me exactly where would be the rss supply of this internet page ?

 9. I thought it was going to be some boring old article, but it genuinely compensated for my time. I will article a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very helpful.

 10. You completed certain nice points there. I did a search on the issue and found most folks will consent with your blog.

 11. Ordinarily I don’t submit feedback on blogs, but I’d prefer to say that this weblog seriously pressured me to accomplish so! Thanks,to get a seriously great study

 12. Could you email me with some hints on how you made this blog look this cool , I’d be thankful.

 13. thanks amigo! great post!