Author Archive

Geen probleem, we fixen het wel!

Posted by on vrijdag, 12 juli, 2024

De fascinerende wereld van de ICT-afdeling van het ziekenhuis, waar strategieën en tactieken schitteren als sterren aan de hemel en technologische wonderen het dagelijkse leven verrijken. Hier werken de ICT-superhelden van het ziekenhuis, die zonder capes maar met veel kabels ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Van netwerkbeheer tot support, deze afdeling is de motor die de digitale omgeving soepel laat draaien. Dankzij hun inspanningen krijgen onze patiënten de best mogelijke zorg in een steeds veranderende digitale wereld. Het is alsof ze constant jongleren met laptops, servers en een constante stroom van vragen en verzoeken, terwijl ze glimlachend roepen: “Geen probleem, we fixen het wel!”

Op tactisch niveau houden de helden van de ICT-afdeling zich bezig met de dagelijkse operaties van het ziekenhuis. Ze zorgen ervoor dat de systemen soepel draaien, dat de netwerken veilig zijn en dat alle gebruikers toegang hebben tot de nodige informatie en applicaties. Dit omvat het monitoren van de netwerkprestaties, het oplossen van storingen en het implementeren van nieuwe technologieën om de efficiëntie te verbeteren. Terwijl ze tactisch allerlei digitale brandjes blussen, plannen ze tegelijkertijd hun volgende strategische zet.

Het ziekenhuis van vandaag is een plek waar elke printerstoring als een nationale noodsituatie wordt beschouwd en waar de wifi-verbinding belangrijker lijkt te zijn dan zuurstof voor de patiënten. In deze wonderlijke wereld van geavanceerde medische technologieën en digitale gezondheidszorg, wie heeft er nog tijd om na te denken over zoiets onbeduidends als organisatie?

Stel je voor: je hebt net een spoedoperatie voltooid en je haast je naar de afdeling radiologie, alleen om te ontdekken dat de printer een paperjam heeft. Je hoort iemand zeggen: “Code blauw! Printer down!” Terwijl verpleegkundigen en artsen over de gangen rennen, is de echte held de IT-specialist die de wifi-netwerken draaiende houdt. Het is een plek waar patiënten op zuurstoftanks wachten, maar hemel helpt je als de wifi uitvalt – want hoe moet je anders je laatste seizoen van je favoriete serie bekijken tijdens het herstel? Terwijl chirurgen met robots opereren en AI-diagnoses worden gesteld, blijft de chaos van de organisatie een mysterieus avontuur dat niemand echt wil aangaan.

Laten we eens kijken naar de gevolgen van deze focus op tactiek en strategie, en het verwaarlozen van de rommelige, minder glamoureuze organisatorische kant van de ICT-afdeling. Als je alleen maar bezig bent met het smeden van grootse plannen en strategieën, loop je het risico te vergeten dat iemand de servers moet onderhouden en de koffiezetapparaten moet resetten als ze weer eens eigenwijs zijn. De rommelige details, zoals het updaten van software en het beheren van wachtwoorden, lijken misschien niet zo spannend als het bedenken van de volgende grote innovatie, maar zonder deze taken stort de hele ICT-afdeling als een kaartenhuis in elkaar. Dus, terwijl je je meesterbrein laat schitteren met briljante ideeën, vergeet dan niet de onbezongen helden die ervoor zorgen dat het systeem blijft draaien – want zonder hen is die strategie helemaal niets waard.

Laten we het nu hebben over de chaos die ontstaat wanneer we de nieuwste gadgets proberen te implementeren. Dit botst natuurlijk flink met de strategische visie om meer subsidies binnen te halen voor nog meer gadgets. Want wie heeft er nu tijd om na te denken over hoe al die gadgets eigenlijk samen moeten werken? Zolang we maar kunnen pronken met onze glimmende nieuwe speeltjes, toch? En dan heb ik het nog niet eens over de momenten waarop we halverwege de installatie ontdekken dat we eigenlijk geen idee hebben hoe dat ding werkt. Maar hé, als het maar blinkt en piept, zijn we tevreden!

En laten we de interne politiek niet vergeten, waar elke afdeling strijdt om een stukje van de ICT-taart. De operatiekamer wil een supersnelle internetverbinding zodat ze live kunnen streamen hoe ze een blindedarm verwijderen, terwijl de administratie aandringt op een upgrade van het archiveringssysteem omdat ze de laatste keer dat ze een dossier moesten opzoeken bijna een hernia kregen. Maar wie heeft er tijd om al die belangen te balanceren? Laten we gewoon nog een paar consultants inhuren en hopen dat zij het oplossen.

Oh, en laten we vooral het onderhoud niet vergeten. Terwijl de strategen zich buigen over hun plannen voor de toekomst, zitten de tactici vast in een eindeloze lus van updates, patches en systeemfouten. Maar ach, wie maakt zich druk om stabiliteit en betrouwbaarheid als je ook gewoon een app kunt ontwikkelen die patiënten vertelt hoeveel calorieën ze verbranden tijdens het wachten op een afspraak?

Dus daar heb je het, de verbluffende gevolgen van een gerichte aanpak van tactische en strategische ICT-dienstverlening binnen een ziekenhuis. Wanneer de focus uitsluitend gericht is op technologie en strategie, kan de organisatorische kant vaak vergeten worden. Dit kan leiden tot een situatie waarin de meest geavanceerde systemen worden geïmplementeerd zonder voldoende aandacht te besteden aan de processen, training en acceptatie binnen de organisatie.

Het is verleidelijk om te denken dat het enige wat telt de aanschaf van de nieuwste gadgets en het oplossen van technische problemen is. Echter, het echte succes ligt in het creëren van een goed geoliede machine waarin technologie en organisatie hand in hand gaan. Want te midden van de constante stroom van technologische innovaties en uitdagingen, is het de organisatie die de ruggengraat vormt van een effectieve en duurzame digitale transformatie.

Laten we dus niet als een stel enthousiaste, maar onvoorbereide pubers in de wereld van technologische oplossingen duiken, zonder eerst de fundamenten van organisatorische efficiëntie te verstevigen. De chaos omarmen als een onvermijdelijk bijproduct van vooruitgang? Laten we kiezen voor een harmonieuze organisatie waarbij technologie, strategie en organisatie elkaar de hand reiken. Want alleen dan kunnen we met een gerust hart zeggen dat we klaar zijn voor wat de toekomst ook mag brengen, inclusief vliegende auto’s en robot butlers.

Ponjo, leef je nog?

Posted by on maandag, 6 mei, 2024

Ponjo is een schrijver, maar niet zomaar een schrijver. Ponjo staat bekend om zijn fantastische verhalen die hij regelmatig deelt op zijn blog. Mensen kijken altijd uit naar zijn updates, verlangend naar de volgende vertelling die hij zal delen.

Maar er is één klein probleempje: de updates van Ponjo zijn niet zo regelmatig als zijn lezers zouden willen. Soms gaan er dagen voorbij zonder een nieuw verhaal, en soms zelfs weken. Dit zorgt af en toe voor commotie onder zijn fans, die ongeduldig wachten op zijn nieuwe creaties.

Op een ochtend, terwijl Ponjo een wandeling maakt, wordt hij benaderd door een oudere dame. “Waar blijft mijn nieuwe verhaaltje, Ponjo?” vraagt ze met een glimlach op haar gezicht.

Ponjo glimlacht terug en antwoordt: “Oh, beste mevrouw, het spijt me dat het wat langer duurt dan normaal. Soms hebben mijn inspiratie en ik wat extra tijd nodig om een verhaal te laten rijpen.” De oudere dame knikt begrijpend en vervolgt haar weg. Maar Ponjo weet dat niet al zijn lezers zo geduldig zijn. Hij ontvangt regelmatig e-mails van mensen die vragen waar zijn nieuwe verhalen blijven. Sommigen van hen zijn wat minder beleefd dan anderen, zoals de persoon die hem vraagt, ‘waar blijft mijn nieuwe verhaaltje, mafkees’.

Hoewel de druk om regelmatig te publiceren soms overweldigend kan zijn, realiseert Ponjo zich dat hij zijn creativiteit niet kan forceren. Hij moet wachten tot de inspiratie vanzelf komt, net zoals de bloemen in de lente op natuurlijke wijze bloeien. Op een avond, terwijl Ponjo voor zijn computer zit, voelt hij plotseling een vonk van inspiratie. De woorden beginnen te stromen als een kabbelend beekje, en al snel is hij verdiept in een nieuw verhaal. Het is alsof de karakters tot leven komen op het papier, dansend in de verbeelding van zijn lezers.

Terwijl de dagen voorbijgaan en de wereld om hem heen in een eeuwige dans van verandering verkeert, blijft Ponjo onverstoorbaar schrijven. Zijn pen danst over het papier of zijn vingers vliegen over het toetsenbord wanneer de inspiratie hem overspoelt als een onstuitbare golf van creativiteit. Hij is een man op een missie, vastbesloten om zijn gedachten, emoties en verbeeldingskracht vast te leggen op het canvas van woorden.

Ponjo is niet de meest regelmatige schrijver. Zijn updates komen niet altijd zo vaak als zijn lezers zouden willen, maar ze weten dat elk verhaal het wachten waard is. Hij is niet iemand die zich laat leiden door deadlines of schema’s; zijn schrijven is een proces dat plaatsvindt in zijn eigen tijd, gestuurd door de grillen van inspiratie en creativiteit.

Zijn lezers zijn geduldig. Ze weten dat goede dingen komen voor degenen die geduld hebben, zoals Ponjo altijd zegt. Ze begrijpen dat zijn verhalen niet alleen maar woorden op een pagina zijn; ze zijn vensters naar andere werelden, portretten van de menselijke ervaring, en reflecties van de diepten van de ziel.

Soms, wanneer Ponjo zijn nieuwe verhalen deelt, zijn ze als kostbare edelstenen die schitteren en glinsteren in het warme zonlicht van zijn literaire genialiteit. Net zoals diamanten die fonkelen in het licht, stralen zijn woorden met een helderheid die de geest van de lezer betovert en hun verbeelding doet ontvlammen.

Maar niet elk verhaal is zo intens en fonkelend. Soms zijn Ponjo’s updates als rustige beekjes, kabbelend en kalmerend terwijl ze de lezer meenemen op een kalme reis van verbeelding. Deze verhalen zijn als stromende wateren die de gedachten van de lezer meevoeren naar diepe reflecties en innerlijke rust. Echter, ongeacht de vorm of frequentie van zijn updates, hebben Ponjo’s woorden altijd een onmiskenbare kracht: ze raken altijd de harten en geesten van zijn lezers. Zijn verhalen zijn als magische sleutels die de deuren openen naar nieuwe werelden, waar avontuur en verwondering hand in hand gaan.

De volgende ochtend, wanneer Ponjo zijn nieuwste meesterwerk op zijn blog plaatst, overspoelt een golf van voldoening hem. Hij weet dat zijn lezers opnieuw worden meegenomen naar een betoverende wereld, waar hun verbeelding kan floreren en hun harten kunnen dansen met de personages die hij zo levendig tot leven brengt.

Een vergadering op de ICT-afdeling

Posted by on donderdag, 25 april, 2024

Op een ochtend, wanneer de mist nog boven de verlaten straten hangt en de eerste zonnestralen langzaam door de ramen van het ziekenhuis beginnen te glippen, komt de e-mail binnen bij de ICT-afdeling. De systeembeheerders, programmeurs en IT-ondersteunend personeel openen hun digitale postvakken en vinden daar de onvermijdelijke uitnodiging tot een vergadering. Met een zucht van herkenning en een vleugje ironie lezen ze de boodschap, wetende dat het de komende uren van hun dag zal opslokken.

De kantooruren strekken zich uit tot aan de verre horizon van de werkweek, maar voor de ICT-afdeling lijkt de tijd soms te vertragen in de gangen van de ziekenhuisverdieping. Terwijl andere afdelingen zich bezighouden met patiëntenzorg en medische procedures, werken de techneuten en digital wizards achter de schermen om ervoor te zorgen dat de digitale infrastructuur soepel blijft draaien. Maar zelfs zij kunnen niet ontsnappen aan de roep van de vergaderzaal.

Met een mengeling van berusting en een vleugje nieuwsgierigheid maken ze zich klaar voor de bijeenkomst. De systeembeheerders controleren nog snel de status van de servers, terwijl de programmeurs hun laatste regels code opslaan en de IT-ondersteuners hun telefoons op stil zetten. Dan verzamelen ze zich in de vergaderzaal, waar het glanzende tafelblad en de ergonomische stoelen een schril contrast vormen met de technologische chaos die ze dagelijks beheren.

Terwijl de vergadering begint en de agenda wordt afgevinkt, worden de uitdagingen en triomfen van de ziekenhuis-ICT besproken. Van systeemstoringen tot software-updates, van cybersecurity-bedreigingen tot innovatieve oplossingen voor digitale patiëntenzorg, elk onderwerp passeert de revue. En hoewel de minuten langzaam wegtikken, weten de aanwezigen dat deze vergadering meer is dan alleen een “tijdverspilling”. Het is een moment van samenwerking, van kennisdeling en van het smeden van banden tussen degenen die de ruggengraat vormen van de ziekenhuis-ICT. En dus, terwijl de zon buiten hoger klimt en de wereld doorgaat met draaien, blijven zij daar, in die heilige tempel van tijdverspilling, wetende dat ze samen sterker zijn dan de som der delen.

Deze uitnodiging is als een oproep tot avontuur, behalve dan dat het avontuurlijkste wat er gebeurt is dat iemand vergeet de microfoon uit te zetten terwijl ze hun lunch naar binnen werken. Maar toch, we verschijnen op de afgesproken tijd, als trouwe soldaten op weg naar het slagveld.

Klaas is altijd de eerste die binnenkomt, zijn gezicht een mix van nieuwsgierigheid en vermoeidheid. Karen volgt met haar yoga-mat nog net zichtbaar onder haar arm. “Hoi allemaal,” begroet ze ons, alsof ze al haar energie in deze verplichte bijeenkomst moet steken. Dan begint ze aan een monoloog over hoe haar nieuwste yogasessie haar heeft geholpen om stress los te laten en innerlijke rust te vinden. We glimlachen beleefd, wetende dat we ook dit uit moeten zitten.

Dan begint de vergadering echt, hoewel “echt” een rekbaar begrip is. De agenda lijkt op een abstract kunstwerk van willekeurige punten die nooit worden besproken. Iedereen staart naar zijn scherm, zijn gezichtsuitdrukking een combinatie van verveling en stiekeme hoop dat er ergens gratis snacks zullen verschijnen.

Het hoogtepunt van de vergadering is altijd wanneer iemand met een zelfverzekerde glimlach een PowerPoint-presentatie start. De projecties schitteren op het scherm, gevuld met een overvloed aan kleurrijke grafieken en cijfers die lijken te dansen op de achtergrond. De spreker spreekt met een overvloed aan vakjargon, alsof hij een geheimtaal bezigt die alleen voor ingewijden begrijpelijk is. Hoewel niemand echt de complexiteit van de gegevens begrijpt, knikken we allemaal ijverig alsof we de diepste nuances doorgronden. Het is als een soort collectieve illusie, waarbij we ons allemaal laten meeslepen in de schijn van begrip, terwijl onze gedachten eigenlijk afdwalen naar verre bestemmingen en de rust van onze volgende vakantie. Achter onze glimlach schuilen stille verlangens naar ontsnapping aan deze wereld van onbegrijpelijke cijfers en onbereikbare doelen.

Na een eindeloze stroom van onzinnige discussies en bureaucratische rondes lijkt de vergadering eindelijk ten einde te komen. We verlaten de benauwde vergaderzaal als uitgeputte soldaten na een zware strijd, onze gedachten beneveld maar onze vastberadenheid onaangetast om deze dag te doorstaan. De gangen van het ziekenhuis echoën met vermoeide zuchten terwijl we terugkeren naar onze werkplekken, ons afvragend of deze bijeenkomsten ooit werkelijk resultaat opleveren.

De ICT-afdeling, gehuld in een sfeer van mysterie en onvoorspelbaarheid, lijkt altijd betrokken te zijn bij de meest complexe en verwarrende situaties. De medewerkers, gehuld in hun technische jargon en omgeven door een aura van onbereikbaarheid, lijken soms meer bezig met het creëren van raadsels dan het oplossen van problemen. En toch, te midden van deze chaos, blijven ze de ruggengraat van de moderne gezondheidszorg, de stille helden die ervoor zorgen dat de digitale infrastructuur blijft draaien terwijl de wereld om hen heen lijkt te wankelen.

Terwijl we terugkeren naar onze bureaus, beloven we onszelf plechtig dat we volgende keer simpelweg een paar goed geformuleerde e-mails zullen sturen in plaats van ons te laten meeslepen in de draaikolk van vergaderingen. Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er eigenlijk tijd om te luisteren naar de laatste ontwikkelingen van de ICT-afdeling, te midden van alle drukte en hectiek van het ziekenhuisleven? En toch, achter de schermen, blijven ze onvermoeibaar werken aan het behoud van de digitale gezondheid van onze instelling, een waardevolle maar vaak ondergewaardeerde rol in het grotere geheel van de zorgverlening.

In de verbazingwekkende wereld van de ICT

Posted by on donderdag, 28 maart, 2024

Als jongeman met een passie voor ICT  was hij gefascineerd door computers en de eindeloze mogelijkheden van technologie. Hij studeerde hard en behaalde zijn diploma met glans, vastberaden om een carrière op te bouwen in de wereld van informatietechnologie.

Zijn eerste baan in de verbazingwekkende wereld van de ICT leek een droom die uitkwam. Hij werd lid van een dynamisch team, omringd door gelijkgestemde collega’s die zijn liefde voor technologie deelden. Samen werkten ze aan uitdagende projecten, waarbij ze innovatieve oplossingen bedachten en implementeerden. De sfeer was inspirerend en de mogelijkheden leken eindeloos.

Maar na verloop van jaren begon er iets te veranderen. De werkdruk nam toe en deadlines werden strakker. Hij merkte dat hij steeds meer uren moest maken om aan de verwachtingen te voldoen. Hij verloor het contact met zijn collega’s en zijn passie begon te vervagen onder de druk van constante stress. Het management had zijn enthousiasme langzaam maar zeker verstikt. De beloftes van een stimulerende werkomgeving waren vervangen door bureaucratische rompslomp en onrealistische deadlines. Het gebrek aan erkenning en steun van zijn leidinggevenden had hem geïsoleerd in een zee van frustratie.

Op een ochtend keek hij naar zijn spiegelbeeld en zag een vermoeide, uitgebluste versie van zichzelf. Diepe wallen onder zijn ogen, een vlakke blik en een geest die overladen was met gedachten. Hij zat vast in een spiraal van uitputting. Zijn dagen waren gevuld met eindeloze uren voor het scherm, zijn nachten gevuld met een rusteloze slaap die nauwelijks verlichting bracht. Diepe wallen onder zijn ogen verraadden de tol die zijn lichaam betaalde voor de constante stress en druk. Zijn ooit levendige ogen waren nu dof en uitgeblust, weerspiegelend de leegte die hij vanbinnen voelde.

In plaats van te genieten van zijn werk en te profiteren van de mogelijkheden die ICT bood, was hij gevangen geraakt in een cyclus van overwerk en uitputting. Zijn passie was veranderd in een last, en zijn eens zo levendige geest was gedoofd. Hoe ironisch was het dat een sector die bekend stond om zijn innovatie en vooruitgang, hem nu gevangen hield in een vicieuze cirkel van stress en uitputting. Het was alsof de technologie die hij diende, zijn eigen leven had overgenomen en vermorzeld. Hij was het slachtoffer geworden van een systeem dat de menselijkheid uit het vak had gehaald. Zijn verhaal stond symbool voor talloze anderen die waren verloren gegaan in de duisternis van onrealistisch management en overmatige verwachtingen.

Met een diepe zucht en een zwaar gemoed besloot hij dat het genoeg was. Hij realiseerde zich dat echte vooruitgang in de wereld van ICT niet alleen draaide om technologie, maar ook om het welzijn van de mensen die erin werkzaam zijn. Hij was dan ook vastbesloten om zijn passie te herontdekken en een omgeving te creëren waarin hij met zijn collegae echt kan gedijen.

In de snel evoluerende wereld van technologie is het verleidelijk om ons te laten meeslepen door de eindeloze mogelijkheden die voor ons liggen. Maar te midden van deze opwinding is het belangrijk om nooit het menselijke aspect uit het oog te verliezen.

Het verhaal dat we zojuist hebben besproken, dient niet alleen als een droevige anekdote, maar ook als een krachtige waarschuwing. Het herinnert ons eraan dat ongeacht de technologische vooruitgang, de menselijke verbinding en het welzijn van onschatbare waarde blijven.

Als leiders en professionals moeten we blijven streven naar een gezonde balans tussen werk en leven, waarbij we het belang van empathie, zorg en goed leiderschap erkennen. Want uiteindelijk, zelfs in de wereld van informatietechnologie, is het de menselijke factor die het verschil maakt tussen succes en uitputting.

Laten we deze herinnering koesteren en laten dienen als een kompas dat ons leidt naar een toekomst waarin technologie en menselijkheid hand in hand gaan, voor een welvarende en evenwichtige samenleving.

Strijd der generaties, een nieuwe wind in de ICT

Posted by on vrijdag, 8 maart, 2024

In de dynamische wereld van informatietechnologie wordt de aankomst van een nieuwe manager vaak begroet met zowel opwinding als terughoudendheid. Als ICT-medewerker bevind je je plotseling in de frontlinie van veranderingen, waar oude en nieuwe denkwijzen elkaar ontmoeten. Een ervaren rot in het vak, met jarenlange dienst, beschouwt deze omwenteling vaak met een gezonde dosis scepsis. De woorden van de oudgediende ICT’er resoneren door de gangen van het kantoor: “Nou, dit gaat ‘em echt, nooit nie worden.”

Het veranderingsmanagement begint met de introductie van de nieuwe manager, een persoon met frisse ideeën en een missie om de ICT-afdeling naar nieuwe hoogten te tillen. Voor de oude garde is dit echter meer dan alleen een managementwissel; het is een confrontatie tussen het verleden en de toekomst.

De oudgediende ICT’er, gehuld in zijn ervaring als een schild dat de tand des tijds heeft doorstaan, bekijkt de nieuwkomer met argwaan. “Wij deden het altijd zo,” mompelt hij, een spreuk dat weergalmt door de afdelingsgeschiedenis. De nieuwe manager brengt veranderingen met zich mee, introduceert innovatieve technologieën en streeft naar een meer agile benadering. Voor de oude rot lijkt dit vaak een bedreiging voor de gevestigde orde, een beproefde werkwijze die door de jaren heen zijn waarde heeft bewezen.

De interactie tussen de nieuwe manager en de ervaren medewerker wordt een dans van generaties, een delicate balans tussen traditie en vooruitgang. De manager probeert begrip te tonen voor de rijke geschiedenis van de afdeling, terwijl hij tegelijkertijd de noodzaak van verandering benadrukt. “We moeten evolueren om relevant te blijven,” is zijn credo, een zin die als een heilige spreuk weerklinkt in vergaderingen en teambijeenkomsten.

De oude rot, geworteld in zijn ervaringen, blijft echter sceptisch. “Nou, dit gaat ‘em echt, nooit nie worden,” fluistert hij in de koffiehoek, omringd door gelijkgestemde collega’s die de nieuwe koers ook met argusogen volgen. Het klinkt als een spreuk van weerstand, een uiting van de onzekerheid die vaak gepaard gaat met verandering.

De nieuwe manager blijft vastberaden, zich bewust van de uitdagingen die de integratie van oude en nieuwe denkwijzen met zich meebrengt. Hij begint bruggen te slaan tussen beide generaties, waarbij hij de ervaring van de oudgedienden erkent en tegelijkertijd ruimte creëert voor vernieuwing. De afdeling wordt een smeltkroes van kennis, waar traditie en vooruitgang hand in hand gaan.

De toekomst van de ICT wordt gevormd door de harmonie tussen generaties, een symbool van voortdurende evolutie en gezamenlijke vooruitgang.

Humor is mijn toevlucht en troost

Posted by on dinsdag, 5 maart, 2024

“Humor is mijn toevlucht en troost” vertelt mijn levensverhaal.

Mijn naam is Willem, geboren in een klein dorpje in Nederland, waar ik al op jonge leeftijd de kracht van humor ontdekte te midden van de uitdagingen des levens.

Mijn verhaal schetst mijn reis, beginnend bij mijn jeugd. Daar leerde ik om te gaan met de ups en downs van het leven door middel van humor. Mijn vermogen om situaties met een knipoog te benaderen, zelfs in moeilijke tijden, werd al snel mijn handelsmerk.

Mijn gevoel voor humor bleek niet alleen een troef in mijn professionele leven, maar ook een sleutel tot het smeden van waardevolle relaties. Mijn vermogen om situaties lichter te maken met een goed geplaatste grap bracht niet alleen vreugde, maar creëerde ook een sfeer van openheid en begrip.

Gedurende de jaren ontdekte ik dat mijn humor een brug sloeg tussen mensen van verschillende achtergronden en persoonlijkheden. Collega’s waardeerden mijn luchtige aanpak, waardoor de werkomgeving aangenamer werd. Mijn vermogen om moeilijke situaties te verlichten met een kwinkslag maakte me geliefd bij zowel collega’s als leidinggevenden.

Buiten het kantoor bood mijn humor een blik in mijn authentieke zelf. Vrienden waardeerden mijn vermogen om serieuze momenten te verzachten en vreugdevolle momenten nog specialer te maken.

Op een dag stond ik voor een uitdaging die mijn humor tot het uiterste zou testen. Een moeilijke periode in mijn persoonlijke leven bracht verdriet en zorgen met zich mee. In plaats van me terug te trekken, besloot ik mijn humor te gebruiken als een vorm van zelftherapie. Ik deelde luchtige anekdotes, maakte grappen en ontdekte dat mijn eigen veerkracht groeide naarmate ik anderen hielp glimlachen.

De diepere verbinding die ik met anderen had opgebouwd, bleek een onschatbare steun tijdens moeilijke tijden. De kracht van humor als een bindmiddel werd duidelijk toen ik, te midden van uitdagingen, ontdekte dat ik niet alleen stond.

Uiteindelijk realiseerde ik me dat mijn succes niet alleen te danken was aan mijn professionele bekwaamheid, maar ook aan mijn vermogen om lichtheid en vreugde in het leven van anderen te brengen. Mijn reis toonde aan dat humor niet alleen een krachtig communicatiemiddel was, maar ook een brug naar empathie en ware verbondenheid met de mensen om me heen.

Mijn verhaal verteld mijn persoonlijke worstelingen, inclusief momenten van verdriet en verlies die ik heb doorstaan. Echter, door mijn vermogen om het lichtere perspectief te zien, slaagde ik erin om zelfs in de donkerste dagen mijn moed te behouden.

Mijn verhaalwerpt een licht op de impact van humor op mijn welzijn en dient als inspiratie voor degenen die worstelen met het leven. Mijn verhaal herinnert ons eraan dat in elke traan een sprankje humor kan schuilen, en dat het vinden van lichtheid in het donker een levensveranderende kracht kan zijn.

Mijn “biografie” is meer dan een verhaal; het is een viering van lachen te midden van tranen, een symfonie van veerkracht doordrenkt met de kracht van een glimlach. “Humor is mijn toevlucht en troost” het is niet alleen een verslag van mijn individuele reis, maar ook een viering van de kracht van humor als een universeel medicijn voor de ziel.

Een pleidooi voor menselijkheid en eenheid

Posted by on vrijdag, 1 maart, 2024

In de schijnwerpers van de hedendaagse wereld, gekenmerkt door onrust en verdeeldheid, verlangen velen van ons naar een krachtige beweging. Een beweging die opkomt voor vrede in alle hoeken van onze planeet. Dit verlangen is geen oppervlakkige roep om stilte, maar een diepe hunkering naar menselijkheid en verbondenheid. Het is een oproep om op te staan, niet alleen voor onszelf, maar voor de gehele wereldgemeenschap.

De wereld lijdt onder het juk van conflicten, onrecht en onverdraagzaamheid. Te veel landen en samenlevingen worden geplaagd door duisternis, waardoor het licht van vrede moeite heeft om door te dringen. In deze sombere tijden is het cruciaal om onze ogen niet te sluiten voor de mondiale uitdagingen. Want wegkijken is gelijk aan instemmen met de voortzetting van lijden en verdeeldheid.

De oproep tot een vredesbeweging overstijgt politiek of geografie. Het is een appèl op onze menselijke kern, een herinnering aan onze gedeelde verantwoordelijkheid voor elkaar. Het is een oproep om samen te komen en de barrières te slechten die ons verdelen. In een wereld die vaak gepolariseerd en verdeeld lijkt, is het essentieel om eenheid na te streven.

Een vredesbeweging betekent niet dat we het op alle punten met elkaar eens moeten zijn. Het is eerder een erkenning van onze diversiteit en het vermogen om deze diversiteit te omarmen, ondanks onze meningsverschillen. Vrede overstijgt politieke ideologieën en nationale grenzen; het is een universele roeping die ons aanspoort om gezamenlijk te streven naar een wereld waarin rechtvaardigheid, begrip en samenwerking de boventoon voeren.

Opstaan voor vrede vraagt om actie op verschillende niveaus. Het begint bij het individu, bij ieder van ons die de moed heeft om zich uit te spreken tegen onrecht en verdeeldheid. Het vraagt om gemeenschappen die zich verenigen, ongeacht afkomst, geloof of achtergrond, om samen te werken aan een wereld zonder geweld en angst.

Vrede is niet slechts de afwezigheid van conflict; het is een actieve en voortdurende inspanning om rechtvaardigheid en harmonie te bevorderen. Een vredesbeweging is een oproep tot het cultiveren van empathie, begrip en dialoog als instrumenten om conflicten te overbruggen. Het is een streven naar een wereld waarin de menselijke waardigheid centraal staat en waarin we elkaars diversiteit vieren in plaats van te vrezen.

In de schaduw van mondiale uitdagingen en verdeeldheid klinkt de oproep tot een vredesbeweging als een krachtige echo. Het herinnert ons eraan dat we, ongeacht onze achtergrond of overtuiging, verenigd kunnen zijn in ons streven naar vrede. Laten we opstaan, niet alleen als individuen, maar als een wereldwijde gemeenschap, en de weg banen naar een toekomst doordrenkt van begrip, compassie en vrede.

We zijn de dragers van de toekomst. We hebben de kracht om de wereld te veranderen, te beginnen met onszelf. Laten we de moed tonen om op te staan voor vrede, voor menselijkheid, voor eenheid. Laat ons de fakkel van hoop dragen en samen een betere wereld creëren voor onszelf en voor de generaties die na ons komen.

De tijd voor vrede is nu. De toekomst is in onze handen.

Verbied de paardenbeelden in draaimolens!

Posted by on donderdag, 8 februari, 2024

In Nederland, waar menigeen nog lacht om flauwe woordgrappen, verzamelden dappere ridders van de dierenwelzijnsorganisatie zich rond een ovaal houten gevaarte. Hun edele missie? Verbied de paardenbeelden in draaimolens! Want, zo klonk het heldhaftig, “Deze nep dieren lijden onder het juk van ronddraaiende kinderpret!”

Een storm van verontwaardiging trok door de natie. “Hoe durven ze onze nostalgische kermisvreugde te verstoren?!” riepen moeders met kroost. “Paardenbeelden zijn géén levende wezens!” brulden kermisbazen met bier in hun baard. En de paardenliefhebbers? Die galoppeerden in verwarring rond, hun manen wapperend in de wind.

De dappere ridders bleven onverstoorbaar. “Denk aan de symboliek!” riepen ze. “Deze draaiende paarden beelden uit dat dieren ons dienen, louter voor ons plezier!” De menigte boog bedenkelijk het hoofd. Was er soms een kern van waarheid in die woorden?

Een wijze, oude kermisklant stak zijn stok omhoog. “Wellicht,” kraakte hij, “is het tijd dat we de draaimolen herdenken als een symbool van fantasie. Een plek waar dromen en werkelijkheid samensmelten, waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten.”

De ridders fronsten hun wenkbrauwen. Fantasie? Dromen? Was dat niet gevaarlijk? Moest er niet altijd een les geleerd worden?

De discussie woedt voort, terwijl de draaimolens lustig ronddraaien. De paardenbeelden glimlachen, onbewust van de storm die ze veroorzaken. Want in hun draaiende wereld is er geen tijd voor ernst, alleen voor vrolijke momenten en kinderlijk plezier. En misschien is dat precies wat we nodig hebben in deze gekke wereld: een beetje meer fantasie en wat minder ernst.

Willems’ nieuwjaarswens

Posted by on zondag, 31 december, 2023

Beste familie, vrienden, collega’s en meelezers,

Namens mij persoonlijk wil ik jullie een voorspoedig 2024 wensen. Moge dit nieuwe jaar gevuld zijn met overvloedige vreugde, uitstekende gezondheid en de vrijheid om datgene te doen waar je hart naar verlangt.

In 2024 hoop ik dat jullie allemaal succes zullen behalen in jullie persoonlijke doelen en dat we samen kunnen streven naar een jaar vol groei, zowel op individueel niveau als in onze eventuele gezamenlijke inspanningen.

Daarnaast wens ik voor iedereen een veilige omgeving, waarin harmonie en begrip de boventoon voeren. Laten we samenwerken om een omgeving te creëren waarin iedereen zich gerespecteerd en gewaardeerd voelt.

Mogen jullie dromen werkelijkheid worden en moge 2024 een jaar zijn vol bijzondere momenten en verrijkende ervaringen.

Een gelukkig nieuwjaar gewenst!

Willem.

Mannengriep

Posted by on donderdag, 16 november, 2023

Ik ben getroffen door een ziekte die legendarisch bekend staat als de “mannengriep”. Het was alsof de griep zich had vermomd in een smoking, compleet met een hoge hoed en een stropdas, alleen om mij extra ellende te bezorgen.

Ik lag in bed, omringd door zakdoeken en een berg tissues die de Mount Everest van ziektekiemen vormden. ik kreunde en steunde op een manier die mijn vrouw, deed denken aan een scène uit een dramatische opera. Ze rolde met haar ogen, half bezorgd en half geërgerd, terwijl ze mijn koortsige voorhoofd betastte.

“Oh, riep ik, ik voel me zo zwak,” klonk het met een zucht die de dramatiek van een Shakespeareaanse tragedie evenaarde. “Ik vrees dat dit het einde is.”

Mijn vrouw die bekend stond om haar onverwoestbare gevoel voor humor, kon een lach niet onderdrukken. “Het is gewoon de griep. Je gaat niet dood, ook al gedraagt deze griep zich alsof hij een Oscar voor beste dramatische performance verdient.”

Maar vastbesloten om mijn “bijna doodervaring” ten volle te benutten, begon ik mijn testament op te stellen, compleet met overdreven dramatische uitspraken over mijn heldhaftige strijd tegen de meest meedogenloze griep aller tijden.

Mijn vrouw , inmiddels met een mengeling van medelijden en amusement, bracht een kom kippensoep en zei: “Hier, mijn dappere strijder, neem wat soep en herwin je krachten.”

Ik keek haar aan met een blik dat ik aan het randje van de afgrond stond en alleen een lepel hete soep mij nog kon redden.

Terwijl de dagen voorbijgingen, begon mijn overdreven dramatische vertoning geleidelijk af te nemen. De koorts zakte, en uiteindelijk herwon ik mijn kracht. De legendarische mannengriep was verslagen.

Met een grijns op mijn gezicht en een vleugje sarcasme zei ik terwijl ik mijn “laatste wil” papieren verscheurde, “Misschien was het niet de meest heroïsche strijd, maar ik heb wel de mannengriep overleefd.”

Mijn vrouw lachte en gaf een knipoog. “Gefeliciteerd, dappere strijder. Laten we hopen dat we de komende tien jaar geen last hebt van een verkoudheid, anders moeten we dit hele drama opnieuw doormaken.”